94 thoughts on “Line Follower Robot Tutorial

  1. Hi,
    Which compiler use in your program and it is possible run on while line and black background.In your program 8051io.h and 8051reg.h added send me this header file in my email address.

    please reply……

  2. PLESE SEND ME CIRCUIT DIAGRAM OF LINE FOLLOWER ROBOT WHICH IS OPERATED BY COMPARATOR IC(OP-AMP) NOT CONTROLLER IC.

  3. bagaimana trik agar sensor dapat dengan cepat membaca line, jadi meskipun motor cepat, tapi sensor tetep menerima respon secara cepat!so g mbablas aja ketika motornya jalan cepat

  4. perlu diperhatikan juga jarak antara sensor dengan motor. kalau terlalu jauh di depan bisa liar robotya… susah diatur…

  5. plese send me the circuit diagram and working details of robotic line follower using comparator.

  6. i want programing code for line follower robot.
    give me immidiatly,and help for that……..
    thankins for

  7. LF sdrhana kan programnya, msl snsor knan kna, mka dya blok kanan, low yg kiri kna dya blok kiri, tp dya g bsa nentuin itu jalan yg tepat bt ampe finish, jd intinya dya cma coba2 lewati jalan.aq mau nanya nie, gmn caranya bkin LF bsa lgsg jln dr start mpe akhr tnpa kliru?????
    soalnya dulu aq pernah liat ada LF yang bisa jln dgn cepat dari start mpe finish, tanpa pernah salah jalan.
    mksh….

  8. hey please can u help me by sending me the source code of this robot i am having my competition please immediatly

  9. i wna trak white light on blue arena can sumbdy tell me whch sensor will be da best
    i nees diagram…
    plzz help me urgently

  10. hi……i want assembly code for line follower using microcontroller. please send on my email id

  11. please on your circuit is it a dc or stepper motor? if it’s a dc motor can you use a 2 steppers motors instead of DC?

  12. salam,
    saya ketemu link source untuk line follower robot using 89s2051.
    tapi saya gak punya alat loader tuk ic tsb, yang ada utk 89s51/52
    maka saya bermaksd utk mengubah ke source programnya.
    gimana caranya ya mas, mhon bantuannya

  13. Mohon bantuannya
    Nilai resistor yang di IC L298 pada motor drivernya brp ohm ?? Untuk motornya bisa pake motor DC yg 3 V kn ??

    Kalo boleh saya minta sekalian schematic PCB ya yg dh jadi. Bisa qirim ke imel saya.

    Thanks,

  14. PLZ mail me circut diagram,assembly program,components required and their specifications on my email address asap.

  15. can i know how u simulated the code first using a suitable software??thanx in advance….

  16. Hi Team,

    I am looking for below programmer kit.

    MICROCONTROLLER ATMEL AT89C2051 COMPILER KIT MC51 in TINY model. (This done by Plermjai inchuay)

    Please advice the sources.

    Thanks.

    James

  17. hey i want a code for line follower robot in microcontroller 8051 language??
    will any1 mail it to me….
    for 2 motors!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *